Ilmastonmuuttajat-kirjoituskilpailu on avattu! Nuoren Voiman Liiton ja yhteistyökumppaneiden järjestämä kirjoituskilpailu on avoin 13-29-vuotiaille kirjoittajille, jotka eivät ole aiemmin julkaisseet kaunokirjallista teosta. Omakustanteet ja antologiat eivät ole este osallistumiselle. Kilpailuun lähetettävien kirjoitusten laji on lyhytproosa tai novellit, ja töiden aiheena on ilmastonmuutos. Aihetta saa lähestyä ja tulkita vapaasti. Inspiraatiota voit etsiä esimerkiksi Ilmastonmuuttajien etusivulta löytyvästä blogista, joka päivittyy viikoittain ilmastoaiheilla koko kevään ajan.

Kilpailun suojelijana toimii kirjailija Aleksi Delikouras.

Kilpailu käydään kahdessa sarjassa:

I sarja: 13-17-vuotiaat
II sarja: 18-29-vuotiaat

Palkinnot:

I palkinto 500 €
II palkinto 200 €
III palkinto 100 €

Lisäksi kulttuurilehti Nuori Voima julkaisee sijoittuneet tekstit verkkosivuillaan syksyn 2018 aikana. Voittajat julkistetaan elokuun lopussa järjestettävällä Runokuu-festivaalilla. Voittajille ilmoitetaan 30.6. mennessä. Muille kilpailijoille ei erikseen ilmoiteta sijoitusta.

Tuomaristo
Tuomaristoon kuuluvat toimittaja Hanna Nikkanen ja kirjailija Elina Hirvonen. Esiraadissa ovat kilpailun tuottaja Veera Koivaara, Nuoren Voiman Liiton kirjoittajakoulutuksesta vastaava tuottaja Anna Ulvinen, Greenpeacen tiedottaja Juuso Janhunen sekä Allianssin nuorten ilmastodelegaatti Emmi Venäläinen.

Osallistumisohjeet
Kirjoita ilmastonmuutosaiheisia novelleja tai lyhytproosaa enintään 15 liuskaa, ja lähetä ne 11.5.2018 mennessä (päivän postileima riittää) Nuoren Voiman Liiton toimistoon. Kilpailu käydään nimimerkeillä raadin puolueettomuuden takaamiseksi. Nimikoi työsi nimimerkillä, ja sulje nimesi ja yhteystietosi erilliseen kirjekuoreen, jonka päällä on nimimerkkisi. Muista kirjoittaa kuoreen, kumpaan sarjaan työ osallistuu.

Ilmastonmuuttajat, sarja I / II
Nuoren Voiman Liitto ry
Fredrikinkatu 23 D 4
00120 Helsinki

Tekstit pyydetään kirjoittamaan koneella yhdelle puolelle paperia, noin 30 riviä per sivu. Käsinkirjoitettuja töitä ei lueta. Kilpailutöitä ei palauteta.

Huom! Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan dosentti Hannele Cantell  saattaa käyttää myöhemmin kilpailuun tulleita kirjoituksia aineistona tutkimuksessaan.

Pssst… Arvostelupalvelu!

Jos haluat teksteistäsi lausunnon Nuoren Voiman Liiton maksullisesta arvostelupalvelusta, mainitse siitä selkeästi nimerkkikuoresi päällä. Arvostelun hinta on NVL:n jäsenille 40 € ja muille 60 € ja se laskutetaan erikseen. Voit myös tässä yhteydessä ilmoittaa haluavasi jäseneksi, jolloin saat jo tämän arvostelun jäsenhintaan. NVL:n jäsenmaksu yli 18-vuotiaille on 15 €, ja alaikäiset saavat liittyä ilmaiseksi. Kilpailutekstien arviot palautetaan kirjoittajille viimeistään lokakuun aikana.