Pikavinkit ilmastonmuuttajalle

Kilpailuaikaa on jäljellä enää reilu viikko, mutta vielä ehdit osallistua! Ilmastonmuuttajat kokosi pikavinkit kilpailutekstin laatimiseen.

Etsi inspiraatiota!
Et ole vielä edes aloittanut kirjoittamista? Ei hätää! Ensimmäinen askel on nyt miettiä, mistä kirjoitat. Ilmastonmuutos on laaja ja kokonaisvaltainen ilmiö, jonka lähestyminen voi olla hankalaa. Tämä blogi kuitenkin auttaa sinua siinä! Selaa siis läpi postauksia ja etsi kiinnostavia näkökulmia ja yksityiskohtia. Tai valitse pikakaista ja perehty luovan kirjoittamisen opettaja Laura Laitisen postauksiin, joissa annetaan konkreettisia kirjoitusvinkkejä. Postauksissa pohditaan ilmastopakolaisuuttakerrotaan kuin puu ja tunnetaan uudella tavalla oma ympäristö.

Kirjoita!
Kun inspiraatio on syttynyt tai tarina alkanut hahmottua, kirjoita enintään 15 liuskaa novelleja tai lyhytproosaa. Jos kirjoitusjumitus iskee tai kaipaat ulkopuolisen mielipidettä, kysy neuvoa vaikka opettajalta tai luotetulta ystävältä.

Postita!
Kun tekstisi on valmis, on aika postittaa se. Työt tulee postittaa perjantaihin 11.5.2018 mennessä (päivän postileima riittää) Nuoren Voiman Liiton toimistoon. Kilpailu käydään nimimerkeillä raadin puolueettomuuden takaamiseksi. Nimikoi siis työsi nimimerkillä, ja sulje nimesi ja yhteystietosi erilliseen kirjekuoreen, jonka päällä on nimimerkkisi. Muista kirjoittaa kuoreen, kumpaan sarjaan työ osallistuu. 1. sarja on 13-17-vuotiaille ja 2. sarja 18-29-vuotiaille.

Ilmastonmuuttajat
Sarja 1 / Sarja 2
Fredrikinkatu 23 D 4
00120 Helsinki

Jännitä!
Tuomari ryhtyy työhön heti, kun kaikki kilpailutyöt ovat saapuneet. Tietoa sijoituksesta täytyy kuitenkin odotella kesäkuun loppupuolelle saakka. Vain sijoittuneille ilmoitetaan. Ilmoitamme blogissa, kun voittajat on valittu ja tavoitettu. Voittajat julkistetaan suurelle yleisölle Runokuu-festivaalin aikaan elokuun lopulla.

Onnea matkaan!