Aleksi: Tarina on voimakas tapa vaikuttaa

Olen pienestä pitäen rakastanut scifi- ja fantasia-elokuvia. Kirjoistakin lemppareitani ovat lähitulevaisuudesta kertovat dystopia-tarinat, joissa ihminen on omilla toimillaan tuhonnut ympäristönsä elinkelvottomaksi. Oma sukupolveni ja sitä nuoremmat ovat kuitenkin saaneet ominkin silmin nähdä, mitä ilmastonmuutos merkitsee meille ja vielä enemmän tuleville lapsillemme. Siksi pidän ilmastonmuutoksen ehkäisemistä yhtenä maailman tärkeimmistä asioista. Tarina – oli se sitten humoristinen ja hillitön tai koskettava ja vakava – on voimakas tapa vaikuttaa. Kirjoita siis tarina ja jaa siinä omat pelkosi, paljasta tulevaisuuden uhkakuvat, keksi mielikuvituksellisia ratkaisuja, herätä toivoa ja unelmoi uudenlaisesta maailmasta sekä tunnusta rakkautesi luontoa ja planeettaamme kohtaan.

Aleksi Delikouras
kirjailija ja Ilmastonmuuttajat-kilpailun suojelija

Kuva: Theresa Rauma